Rețetă iepurași cu morcovi

INGREDIENTE

  • 40 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 80 grame zahăr
  • o lingurită sare
  • 500 grame făină
  • 75 grame unt
  • 200 mililitri lapte
  • 2 ouă + un gălbenuș
  • 100 grame morcovi rași
  • 16 stafide

PAȘI

Pentru o porție de opt iepurași cu morcovi, numai buni de Paște, trebuie să:

  • Drojdia se dizolvă într-o cană de lapte căldută, alături o lingurita de zahăr și unt și se lasă la crescut pentru 10-15 minute.
  • Se amestecă făina cu sarea și o treime cana de zahăr și in mijlocul lor se toarnă maiaua. Se omomgenizează și se lasa inca 15 minute la crescut.
  • Se adaugă 2 oua și morcovul ras, se frămantă și se lasă la crescut incă 30 de minute.
  • Aluatul se imparte in 8 părti egale, cărora li se dă forma de iepuraș, folosind stafidele pentru ochi, se transferă in tava cu hartie de copt și se lasă la odihnit pentru 5 minute, apoi se ung cu gălbenușul de ou amestecat cu 2 lingurite de lapte.
  • Cei opt iepurasi cu morcovi se coc in cuptorul preincălzit pană se rumenesc, apoi se lasă la răcit.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne