INGREDIENTE
- 20 g ulei
- 8 g sare
- 200 g apă
- 200 g cremă de castane
- 400 g făină (T55)
- 33 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
PAȘI
Pentru această rețetă grisine, trebuie să:
- Într-un bol se amestecă făina și sarea. Adăugăm apă caldă, uleiul și drojdia.
- Amestecăm ușor cu o spatulă pentru 2 minute. În final se transferă aluatul pe suprafața de lucru. Aluatul ar trebui sa fie neted și ușor elastic.
- Se dă aluatului formă de bilă și se pune într-un recipient. Se acoperă cu o pânză umedă și se lasă la dospit pentru 30 de minute la cald.
- Se ia aluatul și se întinde cu un sucitor, sub formă de foaie dreptunghiulară (30x40cm). Pe jumătate din foaie se întinde crema de castane și se acoperă cu cealaltă jumătate. Se îndreaptă foia ușor cu sucitorul.
- Se taie fașii cu lățimea de 0.5 sau 1 cm și răsucesc pe o pânză umedă, după care se trec prin susan și se pun în tava acoperită cu hârtie de copt.
- Se lasa la dospit pentru înca 30 de minute. Se coc în cuptorul încalzit la 210-220°C pentru aproximativ 12 până la 15 minute.
- Se servesc reci. Pot fi servite împreună cu sosuri dulci sau sărate, din crema de castane, brânză sau ciocolată.