INGREDIENTE
- 1 cană făină
- 2 linguri pastă de tomate
- 4 linguri cremă de brânză
- 1 lingură susan
- 5 grame drojde proaspătă Secretul Bunicii
- jumătate de linguriţă de zahăr
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă unt
- 1 ceaşcă apă călduţă
PAȘI
Pentru această rețetă grisine cu brânză și roșii:
- Se amestecă toate ingredientele, în afară de unt, şi se frământă, adăugând apa călduţă.
- Se adaugă untul şi se frământă bine, până la obţinerea unui aluat elastic, care se lasă la crescut acoperit, pentru jumatate de oră.
- Aluatul se împarte în 32 de porţii egale, cărora li se dă forma unor beţişoare de circa 15 centimetri.
- Grisinele astfel obţinute se coc la 150 de grade pentru circa 30 de minute, până se rumenesc.
- Aceste grisine cu brânza se servesc reci şi sunt minunate alături de creme de brânză sau salate cu maioneză, dar sunt foarte bune şi ca simple gustări.