Rețetă gogoși românești

INGREDIENTE

  • 500 grame făină
  • 120 grame unt
  • 40 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță rom
  • 1 vârf de linguriță sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 5 gălbenușuri
  • 350 mililitri lapte
  • 50 grame zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat

PAȘI

Pentru această rețetă gogoși românești, trebuie să:

  • O cană de lapte se încălzește puțin și în el se dizolvă drojdia și zahărul.
  • Gălbenușurile se amestecă bine cu sarea și peste ele se adaugă romul și restul de lapte.
  • Untul se înmoaie și se pune peste făină alături de coaja de lămâie, laptele amestecat cu gălbenușurile și drojdia amestecată cu lapte și zahăr.
  • Se frământă bine și se lasă la crescut pentru o oră.
  • După ce crește, aluatul se întinde într-o foaie cu grosimea de 2 centimetri.
  • Cu ajutorul unui pahar se decupează gogoșile.
  • Acestea se prăjesc în ulei încins, se răcesc și se pudrează cu zaharul pudră amestecat cu cel vanilat.
reteta gogosi romanesti

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne