Ingrediente
- 450 g făină
- 250 ml lapte călduț
- 20 g zahăr
- 15 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 gălbenușuri
- 45 g ulei
- 1 linguriță sare
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja rasă de lămâie
- 20 ml rom
Pași
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Într-un bol amestecați laptele, zahărul, uleiul, coaja rasă, romul și sarea, până totul se omogenizează. Adăugați ouăle și bateți-le cu un mixer sau un tel circa 30 de secunde, pentru a se combina.
- Măriți viteza mixerului și amestecați încă 3 minute.
- Adăugați făina, puțin câte puțin, amestecând compoziția cu drojdia.
- Lăsați la dospit, acoperind compoziția cu un prosop, până se dublează ca mărime.
- Scoateți aluatul de gogoși răsucite de la dospit și așezați-l pe masă. Rupeți din el bucățele, două câte două, pe care le rulați până ajung la dimensiunea palmei, apoi le răsuciți.
- Acoperiți-le cu un prosop timp de 45 de minute.
- Încingeți uleiul la 180 grade C. Așezați aluatul în tigaie, întorcându-l de câte ori este nevoie până la coacere.
- Presărați zahărul pudră pentru încă un strop de aromă.
- Le puteți servi cu dulceață, cremă de ciocolată, iaurt sau smântână.