Rețetă gogoși răsucite

Ingrediente

  • 450 g făină
  • 250 ml lapte călduț
  • 20 g zahăr
  • 15 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 gălbenușuri
  • 45 g ulei
  • 1 linguriță sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja rasă de lămâie
  • 20 ml rom

Pași

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Într-un bol amestecați laptele, zahărul, uleiul, coaja rasă, romul și sarea, până totul se omogenizează. Adăugați ouăle și bateți-le cu un mixer sau un tel circa 30 de secunde, pentru a se combina.
  • Măriți viteza mixerului și amestecați încă 3 minute.
  • Adăugați făina, puțin câte puțin, amestecând compoziția cu drojdia.
  • Lăsați la dospit, acoperind compoziția cu un prosop, până se dublează ca mărime.
  • Scoateți aluatul de gogoși răsucite de la dospit și așezați-l pe masă. Rupeți din el bucățele, două câte două, pe care le rulați până ajung la dimensiunea palmei, apoi le răsuciți.
  • Acoperiți-le cu un prosop timp de 45 de minute.
  • Încingeți uleiul la 180 grade C. Așezați aluatul în tigaie, întorcându-l de câte ori este nevoie până la coacere.
  • Presărați zahărul pudră pentru încă un strop de aromă.
  • Le puteți servi cu dulceață, cremă de ciocolată, iaurt sau smântână.
gogosi rasucite

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne