Rețetă gogoși cu cremă de portocale și whisky

INGREDIENTE PENTRU REȚETA DE GOGOȘI:

Pentru început:

  • 40 g drojdie proaspătă;
  • 80 ml lapte cald;
  • 40 g zahăr;
  • 2 linguri de făină simplă.

Pentru rețeta aluatului de gogoși:

  • 480 g făină simplă;
  • 40 g zahăr;
  • 1 linguriță sare;
  • 4 ouă;
  • ½ portocală (doar coaja);
  • 1 lămâie (doar coaja);
  • 2 linguri de whisky;
  • 80 g unt, tăiat cubulețe.

Pentru crema de portocale și whisky:

  • 1 ou la temperature camerei, plus 3 gălbenușuri de ou;
  • 2 linguri făină de porumb;
  • 2 linguri de whisky;
  • 120 ml suc de portocale;
  • 60 ml suc de lămâie;
  • 1 portocală (doar coaja);
  • 150 g zahăr tos;
  • 75 g unt;
  • ulei pentru prăjit;
  • 50 g ciocolată neagră, topită, pentru stropire (opțional);
  • zahăr pudră, pentru pudrat.

Pași:

  • Pentru această rețetă de gogoși începe prin a face starterul, amestecă bine ingredientele și așează-le timp de aproximativ 30 de minute într-un loc cald, pentru ca drojdia să se activeze.
  • Pentru a face aluatul de gogoși, pune toate ingredientele într-un bol și mixează-le pe rând : adaugă starterul și frământă constant la viteză medie pentru aproximativ 5-6 minute sau până când obții un aluat neted și strălucitor. Se acoperă bolul și se lasă la dospit timp de 2 ore.
  • Pornește din nou mixerul și frământă aluatul din nou; transferă aluatul într-un castron uns cu ulei și acoperă-l. Pune aluatul la frigider peste noapte.
  • Începe tot acest proces de a găti gogoșile cu o zi înainte, astfel încât să se poată răci în întregime, iar aluatul să devină suficient de ferm. Se amestecă oul întreg și gălbenușurile cu făina de porumb și whisky-ul într-un bol.
  • Fierbe sucul de portocale și lămâie cu coaja, zahărul și untul într-o oală separată la foc mediu. Odată ce fierbe și tot untul s-a topit, se toarnă dintr-o singură mișcare peste ouă, se mixează bine și se pune din nou pe foc, amestecând tot timpul până când compoziția se îngroașă și apar primele bule mari.
  • Se toarnă într-un castron curat printr-o sită fină pentru a îndepărta eventualele cocoloașe. Sigilează castronul cu folie alimentară, astfel încât să nu se formeze o coajă deasupra și pune-l la frigider până este nevoie.
  • După ce s-a răcit, împarte aluatul în 15 bucăți egale, în jur de 60g fiecare și rulează-l în bile. lasă la dospit la loc călduț aproximativ 2 ore până când sunt foarte moi și aproape și-au dublat volumul.
  • Pune o oală mare pe aragaz (de preferință cu capac), adaugă uleiul de prăjit și pune la foc mediu.
  • Adaugă pe rând gogoșile în oală și lasă-le la prăjit 1 minut sub capac, apoi încă 1 minut fără capac. Întoarce ușor gogoșile pentru a se prăji timp de 2 minute pe cealaltă parte. Gogoșile trebuie să fie maro-auriu.
  • Umple gogoșile cu crema de portocale, folosind o pungă.
  • Utlimul pas al rețetei de gogoși este să pui ciocolata topită deasupra gogoșilor și pudrezi cu puțin zahăr pudră.
reteta gogosi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne