INGREDIENTE
- 1 kilogram făină
- 1 ou
- 2 linguri zahăr
- 500 mililitri ulei
- 1 praf de sare
- 150 grame ciocolată
- 100 mililitri frișcă lichidă
- bombonele de decor
- 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
PAȘI
Pentru această rețetă gogoși americane delicioase, trebuie să:
- Drojdia, laptele, zahărul si două linguri de ulei se amestecă și se lasă la crescut pentru circa 15 minute.
- Amestecul se pune într-un bol cu făină, se adaugă oul și se framântă bine, având grijă ca aluatul să se desprindă ușor de pe vas.
- Se lasă la dospit jumătate de oră.
- Ciocolata se marunțește și se pune la topit cu două linguri de ulei.
- Când ciocolata este topită, se adaugă frișca și se amestecă până se omogenizează perfect.
- Aluatul se întinde bine și se decupează gogoșile cu ajutorul unui pahar.
- Se scufundă în ulei încins timp de 5 minute și se glazurează cât încă sunt calde cu amestecul de ciocolată și frișcă, apoi se ornează cu bombonelele.