Rețetă franzelă de casă

 

Îți place aroma de pâine proaspătă? Dacă da, trebuie să încerci această rețetă de franzelă pufoasă de casă care se face imediat.

Nu ai nevoie decât de drojdia Secretul Bunicii și de câteva ingrediente pe care le ai cu siguranță în cămară. Iată cu faci franzele pufoase bune ca la brutărie!

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 300 ml apă călduță
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii (sau un plic de drojdie instant Secretul Bunicii)
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță sare

Pași:

  • Într-un bol mic, dizolvă drojdia proaspătă Secretul Bunicii și zahărul în apa călduță. Lăsă amestecul deoparte pentru aproximativ 10 minute, până când devine spumos. Dacă folosești drojdie uscată, sari peste acești pași și le adaugi direct în făină.
  • Într-un bol mare, cerne făina și adăugă sarea. Fă o gaură în mijloc și toarnă amestecul de drojdie activată. Adăugă uleiul de măsline și începe să frămânți aluatul, adăugă treptat restul de apă călduță. Continuă să frămânți la mână până când obții un aluat pentru franzelă pufoasă de casă care să fie elastic și neted, aproximativ 10-15 minute.
  • Acoperă bolul cu un prosop curat sau cu folie alimentară și lăsă aluatul să dospească într-un loc călduț, ferit de curenți de aer, timp de 1-2 ore, sau până când își dublează volumul. Acesta este un pas obligatoriu pentru reteta franzelă de casă, o va face să fie pufoasă și aromată.
  • După ce aluatul a dospit, răstoarnă-l pe o suprafață ușor înfăinată și îl împarte-l în două părți egale. Rulează fiecare bucată de aluat și dă-i forma franzelă.
  • Așază franzelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperă-le și lasă-le să dospească încă 30-40 de minute.
  • Încălzește cuptorul la 220°C. Facă câteva tăieturi superficiale pe suprafața franzelelor cu un cuțit foarte ascuțit ascuțit. Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace franzelele timp de 35-40 de minute, până când devin aurii și sună a gol atunci când sunt lovite ușor pe fund.
  • Scoate franzelele pufoase din cuptor și lasă-le să se răcească pe un grătar. Aceasta este rețeta de franzela pufoasă de casă, spor la copt!
Reteta franzela de casa

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne