INGREDIENTE
- Ingrediente
- 13 g sare
- 23 ml ulei de măsline
- 27 g zahăr
- 400 ml apă
- 667 g făină de grâu
- 33 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- Pentru aromatizare – măsline tocate, fulgi de ceapa uscată, ierburi de Provence
PAȘI
Pentru un focaccini de neuitat, trebuie să:
- Amestecăm într-un bol făina cu zahărul și sarea.
- Adaugăm apă caldă, uleiul de măsline și drojdia în bol. Continuăm să amestecăm cu o spatulă pentru 2 minute.
- Amestecăm și frământăm aluatul obținut până atinge o consistență omogenă.
- Dăm aluatului formă de bilă și îl punem într-un vas pe care îl acoperim cu o pânză umedă.
- Lăsăm aluatul la dospit pentru 45 minute la cald.
- Se împarte aluatul în 10 parți egale, cărora le dăm formă de bilă iar apoi le aplatizăm pentru a forma discuri cu diametru de cca 15 cm
- Discurile obținute se lasă la dospit sub o pânză umedă până când își dublează volumul (45-60 minute).
- Apăsați aluatul de focaccini cu degetele și puneți în crestături măsline tocate și fulgi de ceapă uscată. Presărați pe deasupra ierburi de Provence.
- Coaceți în cuptorul încălzit la 230°C pentru aproximativ 20 minute.