Rețetă focaccia rozmarin

Dacă îți e poftă de o gustare pufoasă și aromată, încearcă această rețetă focaccia cu rozmarin. Nu e complicat deloc, mai ales dacă ai drojdia Secretul Bunicii la îndemână. Aluatul e moale, se lucrează ușor și iese exact cum trebuie. E genul de focaccia, rețeta simplă, ți-o explic pas cu pas, care merge și lângă o salată, și ca gustare cu ulei de măsline.

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 7 g drojdie uscată Secretul Bunicii (1 plic)
  • 325 ml apă călduță
  • 2 linguri ulei de măsline (pentru aluat) + extra pentru uns
  • 1 linguriță sare
  • frunze de rozmarin proaspăt
  • sare grunjoasă

 

Pași:

  1. Într-un bol, amestecă drojdia Secretul Bunicii cu apa călduță, de făină, sarea și cele 2 linguri de ulei. Lasă 5 minute aluatul să stea, va fi mult mai ușor de lucrat, datorită autolizei.
  2. Frământă bine, până ai un aluat moale și elastic, aproximativ 10 minute.

E ușor să faci focaccia, rețeta simpla este rapidă și fără ingrediente greu de găsit, dar are nevoie de puțină răbdare la frământat.

  1. Acoperă bolul și lasă aluatul la dospit o oră, într-un loc cald.
  2. Când aluatul a crescut, întinde-l într-o tavă unsă cu ulei. Nu e nevoie să folosești sucitorul și nici să tragi de el, doar întinde-l ușor cu buricele degetelor.
  3. Unge-l deasupra cu puțin ulei, presară frunzele de rozmarin și sarea grunjoasă. Apasă cu degetele ca să formezi gropițe în aluat.
  4. Mai lasă-l 20–30 de minute în tavă, apoi bagă-l în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 20–25 de minute, până devine rumen și frumos.
  5. Scoate focaccia din cuptor și las-o câteva minute să se răcească puțin. E gata de tăiat și mâncat!

 

reteta focaccia rozmarin

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne