Rețetă de prescură făcută în casă

Vrei să înveți să faci acasă prescura pe care o duci la biserică? Iată o rețetă de prescură simplă, explicată pas cu pas, cu care nu vei da greș niciodată!

INGREDIENTE:

  • 500 g făină de grâu
  • 300 ml apă călduță
  • 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Opțional: semințe de susan sau mac pentru decor

PAȘI:

  • Într-un bol mic, combinăm drojdia, zahărul și aproximativ 50 ml din apă călduță. Lăsăm amestecul să stea 10 minute, până când începe să facă bule.
  • Într-un bol mare, cernem făina și adăugăm sarea. Formăm o adâncitură în mijloc și adăugăm amestecul de drojdie activată și restul de apă. Începem să amestecăm și apoi să frământăm aluatul pentru prescuri: 10 minute cu mâna sau 5 minute cu mixerul. Apoi, adăugând treptat uleiul de măsline, continuăm să frământăm până aluatul absoarbe tot uleiul și până devine elastic și neted.
  • Următorul pas al rețetei de prescură făcută în casă este să punem aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, să îl acoperim cu un prosop curat și să îl lăsăm să crească pentru aproximativ 1 oră, sau până își dublează volumul.
  • După ce a crescut, modelăm aluatul în forma dorită și așezăm pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Dacă vrei, poți face din aluat diferite modele pentru a decora prescura și să presari deasupra semințe de susan sau mac.
  • Lăsăm să se odihnească încă 30 de minute. Între timp, preîncălzim cuptorul la 200°C.
  • Coacem prescura timp de aproximativ 30 de minute sau până când devine aurie și sună gol atunci când este bătută ușor pe partea de jos.
  • O scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească pe un grătar.
reteta prescura facuta in casa

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne