Vrei să înveți să faci acasă prescura pe care o duci la biserică? Iată o rețetă de prescură simplă, explicată pas cu pas, cu care nu vei da greș niciodată!
INGREDIENTE:
- 500 g făină de grâu
- 300 ml apă călduță
- 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 2 linguri de ulei de măsline
- Opțional: semințe de susan sau mac pentru decor
PAȘI:
- Într-un bol mic, combinăm drojdia, zahărul și aproximativ 50 ml din apă călduță. Lăsăm amestecul să stea 10 minute, până când începe să facă bule.
- Într-un bol mare, cernem făina și adăugăm sarea. Formăm o adâncitură în mijloc și adăugăm amestecul de drojdie activată și restul de apă. Începem să amestecăm și apoi să frământăm aluatul pentru prescuri: 10 minute cu mâna sau 5 minute cu mixerul. Apoi, adăugând treptat uleiul de măsline, continuăm să frământăm până aluatul absoarbe tot uleiul și până devine elastic și neted.
- Următorul pas al rețetei de prescură făcută în casă este să punem aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, să îl acoperim cu un prosop curat și să îl lăsăm să crească pentru aproximativ 1 oră, sau până își dublează volumul.
- După ce a crescut, modelăm aluatul în forma dorită și așezăm pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Dacă vrei, poți face din aluat diferite modele pentru a decora prescura și să presari deasupra semințe de susan sau mac.
- Lăsăm să se odihnească încă 30 de minute. Între timp, preîncălzim cuptorul la 200°C.
- Coacem prescura timp de aproximativ 30 de minute sau până când devine aurie și sună gol atunci când este bătută ușor pe partea de jos.
- O scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească pe un grătar.