Rețetă de pizza pufoasă

 

Dacă ești în căutarea unei rețete de pizza de casă cu blat pufos care să fie simplă și rapidă, ai ajuns în locul potrivit. Ți-am pregătit o rețetă de pizza pufoasă pe care o poți face acasă de câte ori poftești.

Iată de ce ai nevoie pentru coca pentru pizza pufoasă!

 

Ingrediente:

Pentru coca pizza pufoasă:

  • 500 g făină
  • 300 ml apă călduță
  • 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată Secretul Bunicii
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță sare

Pentru topping (poți modica după cum preferi):

  • 200 g sos de roșii
  • 200 g mozzarella rasă
  • 150 g salam, șuncă sau orice alt tip de carne preferi
  • 100 g ciuperci feliate
  • 1 ardei gras tăiat felii
  • Măsline, ceapă, roșii cherry (opțional)
  • Oregano, busuioc (după gust)

 

Pași:

  • Într-un bol mic, dizolvă drojdia proaspătă și zahărul în apă călduță. Lasă amestecul să stea timp de 5-10 minute, până când devine spumos. Pe cea uscată o vei adăuga direct în faină.
  • Într-un bol mare, pune făina și sarea. Fă o gaură în mijloc și toarnă amestecul de drojdie activată și uleiul de măsline. Frământă aluatul timp de aproximativ 10 minute, până devine elastic și neted.
  • Următorul pas al rețetei de pizza pufoasă este secretul texturii sale. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să dospească într-un loc cald timp de 1-2 ore, până când își dublează volumul.
  • Preîncălzește cuptorul la 220°C.
  • După ce aluatul pentru pizza cu blat super pufos a dospit, pune-l pe o suprafață pe care ai presărat făină. Întinde-l cu mâinile sau cu un sucitor, până ajunge la grosimea dorită. Pentru o pizza cu blat super pufos, lasă aluatul mai gros.
  • Transferă-l pe o tavă de pizza unsă cu puțin ulei. Întinde sosul de roșiii, apoi adaugă mozzarella rasă și toppingurile preferate (salam, ciuperci, ardei etc). Presară oregano și busuioc deasupra.
  • Coace-o în cuptorul preîncălzit timp de 10-15 de minute, până când pizza de casă cu blat pufos devine aurie și brânza este topită și rumenită.
  • Las-o să se răcească puțin înainte să o tai. Servește-o caldă.

 

Aceasta este rețeta pizza pufoasă, perfectă pentru orice moment. Sper să îți placă și să o încerci cât mai curând. Nu uita, secretul unei pizza cu blat super pufos stă în coca bine frământată și dospită. Poftă bună!

 

pizza pufoasa

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne