Rețetă crackers

INGREDIENTE

  • 250 grame făină
  • 120 mililitri apă
  • 30 mililitri ulei de măsline
  • 8 grame sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 8 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii

PAȘI

Pentru o tavă mare de crackers, rețeta de urmat implică:

  • Se amestecă făina cu drojdia, la mijlocul lor se face o gropiță unde se adaugă uleiul, apa și zahărul. Se amestecă puțin și se adaugă și sarea.
  • Aluatul rezultat se lasă la dospit pentru o oră și jumătate.
  • Aluatul se întinde într-o foaie subțire în tava de copt, și se taie cu o rotiță sau cu un cuțit în pătrățele mici, care se înțeapă cu furculița sau cu o scobitoare. (surplusul de aluat se păstrează și se va prepara în același fel)
  • Se presară sare pe deasupra și se mai trece încă o dată făcăletul peste foaie, pentru ca sarea să intre în aluatul de crackers.
  • Se coc pentru 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade.
crackers reteta

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne