Rețetă cozonac unguresc cu mac

INGREDIENTE

  • 550 grame făină albă
  • 300 mililitri lapte
  • 125 grame unt
  • 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 ouă
  • 530 grame zahăr
  • 400 grame mac măcinat

PAȘI

Pentru un delicios cozonac unguresc, rețeta este:

  • 200 de mililitri din lapte se încălzește puțin și în el se dizolvă drojdia și o lingură de zahăr. Amestecul se răstoarnă peste făină și se lasă la crescut 10-15 minute.
  • Peste amestecul de drojdie se adaugă untul, 2 ouă, 9 linguri de zahăr și se amestecă, apoi se frământă.
  • Aluatul se împarte în 4 bucăți cărora li se dă forma de bilă și se lasă la odihnit încă 10 minute.
  • Se amestecă macul cu 10 linguri de zahăr și 100 mililitri lapte. Compoziția trebuie să fie suficient de densă încât să nu curgă, așa că laptele se adaugă treptat, conform rețeta baigli.
  • Fiecare bilă de aluat se întinde în câte o foaie dreptungiulară și pe ea se întinde compoziția cu mac.
  • Fiecare foaie se rulează strâns, se așază în tava cu foaie de copt, se unge cu un ou bătut și se lasă încă 10 minute să se odihnească.
  • Fiecare cozonac baigli se coace 10 minute la 200 de grade și încă 30 de minute la 180 de grade, apoi se răcește și se feliază.
cozonac unguresc cu mac reteta

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne