Crocanți la exterior, dar fragezi la interior, nimic nu e mai bun decât un covrig proaspăt scos din cuptor. Ușor de preparat, covrigii de casă sunt ideali ca și mic dejun sau gustare.
Vrei să înveți să faci acasă covrigi? Rețeta cere următoarele ingrediente:
INGREDIENTE:
- 500g de făină
- 25g de drojdie Secretul Bunicii
- 300ml de apă călduță
- 1 linguriță de sare
- 1 lingură de zahăr
- 50ml de ulei de măsline
- 1 ou pentru uns (opțional)
- Sare grunjoasă
Pentru a face covrigi, rețeta spune astfel:
PAȘI:
- Într-un bol mic, amestecăm drojdia cu 100ml de apă călduță și zahărul. Lăsăm amestecul să stea 5-10 minute, până începe să facă bule.
- Într-un bol mare, combinăm făina și sarea. Adăugăm amestecul de drojdie, restul de apă și uleiul de măsline. Frământăm aluatul până devine neted și elastic, aproximativ 10 minute.
- Acoperim bolul cu un prosop curat și îl lăsăm într-un loc cald pentru aproximativ o oră, sau până când aluatul își dublează volumul.
- Împărțim aluatul în 12 porții egale. Rulăm fiecare porție în șiruri lungi și formăm covrigii.
- Încălzim o oală mare cu apă și adaugă o lingură de sare. Fierbem fiecare covrig timp de 30 de secunde, apoi îl scoatem cu o paletă și îl punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Între timp preîncălzim cuptorul la 220°C. Ungem covrigii cu ou bătut și presarăm sare grunjoasă deasupra. Coacem covrigii pentru 15-20 de minute, sau până când sunt aurii și crocanți.
- Lăsăm covrigii să se răcească pe un grătar înainte de a servi. Poftă bună!