Personalizați preferințele de consimțământ
Folosim cookie-uri pentru a vă ajuta să navigați eficient și să îndepliniți anumite funcții. Veți găsi mai jos informații detaliate despre toate modulele cookie din fiecare categorie de consimțământ. Cookie-urile care sunt clasificate ca „Necesare” sunt stocate în browser-ul dumneavoastră, deoarece sunt esențiale pentru activarea funcționalităților de bază ale site-ului. De asemenea, folosim cookie-uri de la terți care ne ajută să analizăm modul în care utilizați acest site web, să vă stocăm preferințele și să vă oferim conținutul și reclamele relevante pentru dvs. Aceste cookie-uri vor fi stocate în browser-ul dumneavoastră numai cu acordul dumneavoastră prealabil. Puteți alege să activați sau să dezactivați unele sau toate aceste cookie-uri, dar dezactivarea unora dintre ele vă poate afecta experiența de navigare.
Întotdeauna active
Cookie-urile necesare sunt necesare pentru a activa funcțiile de bază ale acestui site, cum ar fi furnizarea de autentificare securizată sau ajustarea preferințelor de consimțământ. Aceste cookie-uri nu stochează date de identificare personală.
Cookie-urile funcționale ajută la îndeplinirea anumitor funcționalități, cum ar fi partajarea conținutului site-ului web pe platformele de rețele sociale, colectarea de feedback și alte funcții terțe.

Niciun cookie.

Cookie-urile analitice sunt folosite pentru a înțelege modul în care vizitatorii interacționează cu site-ul web. Aceste cookie-uri ajută la furnizarea de informații despre valori precum numărul de vizitatori, rata de respingere, sursa de trafic etc.
Cookie-urile de performanță sunt utilizate pentru a înțelege și analiza indicii cheie de performanță ai site-ului web, ceea ce ajută la furnizarea unei experiențe de utilizator mai bune pentru vizitatori.

Niciun cookie.

Cookie-urile de publicitate sunt folosite pentru a oferi vizitatorilor reclame personalizate pe baza paginilor pe care le-ați vizitat anterior și pentru a analiza eficacitatea campaniilor publicitare.

Rețetă covrigi de casă

Crocanți la exterior, dar fragezi la interior, nimic nu e mai bun decât un covrig proaspăt scos din cuptor. Ușor de preparat, covrigii de casă sunt ideali ca și mic dejun sau gustare.

Vrei să înveți să faci acasă covrigi? Rețeta cere următoarele ingrediente:

INGREDIENTE:

  • 500g de făină
  • 25g de drojdie Secretul Bunicii
  • 300ml de apă călduță
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de zahăr
  • 50ml de ulei de măsline
  • 1 ou pentru uns (opțional)
  • Sare grunjoasă

Pentru a face covrigi, rețeta spune astfel:

PAȘI:

  • Într-un bol mic, amestecăm drojdia cu 100ml de apă călduță și zahărul. Lăsăm amestecul să stea 5-10 minute, până începe să facă bule.
  • Într-un bol mare, combinăm făina și sarea. Adăugăm amestecul de drojdie, restul de apă și uleiul de măsline. Frământăm aluatul până devine neted și elastic, aproximativ 10 minute.
  • Acoperim bolul cu un prosop curat și îl lăsăm într-un loc cald pentru aproximativ o oră, sau până când aluatul își dublează volumul.
  • Împărțim aluatul în 12 porții egale. Rulăm fiecare porție în șiruri lungi și formăm covrigii.
  • Încălzim o oală mare cu apă și adaugă o lingură de sare. Fierbem fiecare covrig timp de 30 de secunde, apoi îl scoatem cu o paletă și îl punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Între timp preîncălzim cuptorul la 220°C. Ungem covrigii cu ou bătut și presarăm sare grunjoasă deasupra. Coacem covrigii pentru 15-20 de minute, sau până când sunt aurii și crocanți.
  • Lăsăm covrigii să se răcească pe un grătar înainte de a servi. Poftă bună!
reteta covrigi de casa

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne