Rețetă covrigei

INGREDIENTE

  • Aluat rețetă covrigei:
    1 kilogram făină
  • 1 pachet margarină
  • 100 mililitri ulei
  • 1 linguriţă sare
  • apă călduţă
  • 50 grame drodjie proaspătă Secretul Bunicii
  • Uns:3 linguri făină
  • 2 linguriţe sare
  • apă

PAȘI

Pentru această rețetă covrigei, trebuie să:

  • Drojdia se dizolvă într-o cană de apă călduţă, cu 3 linguriţe de făină şi se lasă la dospit.
  • Se amestecă făina cu margarina la temperatura camerei, uleiul, maiaua şi sarea şi se frământă.
  • Se continuă frământarea, adăugând apă călduţă până la obţinerea unui aluat elastic.
  • Se rup bucăţele din care se modelează covrigeii şi se pun la copt în tava cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit.
  • Se amestecă ingredientele pentru uns (3 linguri făină, 2 linguriţe sare, apă călduţă) până la obţinerea unei compoziţii fluide (ca aluatul de clătite).
  • Când covrigeii sunt pe jumătate copţi, se ung şi se mai lasă la cuptor 5-10 minute, până se rumenesc.
reteta covrigei

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne