INGREDIENTE
- Aluat rețetă covrigei:
1 kilogram făină - 1 pachet margarină
- 100 mililitri ulei
- 1 linguriţă sare
- apă călduţă
- 50 grame drodjie proaspătă Secretul Bunicii
- Uns:3 linguri făină
- 2 linguriţe sare
- apă
PAȘI
Pentru această rețetă covrigei, trebuie să:
- Drojdia se dizolvă într-o cană de apă călduţă, cu 3 linguriţe de făină şi se lasă la dospit.
- Se amestecă făina cu margarina la temperatura camerei, uleiul, maiaua şi sarea şi se frământă.
- Se continuă frământarea, adăugând apă călduţă până la obţinerea unui aluat elastic.
- Se rup bucăţele din care se modelează covrigeii şi se pun la copt în tava cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit.
- Se amestecă ingredientele pentru uns (3 linguri făină, 2 linguriţe sare, apă călduţă) până la obţinerea unei compoziţii fluide (ca aluatul de clătite).
- Când covrigeii sunt pe jumătate copţi, se ung şi se mai lasă la cuptor 5-10 minute, până se rumenesc.