Rețetă cornuri cu gem

Ingrediente

  • 600 gr făină
  • 8 gr drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 1 ou și 1 albuș
  • 4 linguri smântână
  • 100 ml ulei plus
  • 20 gr unt
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriță sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 ou pentru finisaj

Pasi

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în 100 ml apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
  • Adăugați apoi laptele, zahărul, zahărul vanilat, sarea, ouăle, coaja rasă, smântâna, uleiul și untul și apoi făina.
  • Amestecați toate ingredientele până la omogenizarea completă.
  • După frământare, acoperiți aluatul de cornuri cu gem cu un prosop curat și lăsați-l la dospit la loc călduros pentru 1 oră și jumătate.
  • După dospire, întindem aluatul și îl tăiem în bucăți în formă de dreptunghi.
  • Adăugăm gemul și rulăm cornulețul.
  • Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
  • Așezați foaia de copt în tavă. Așezați pe rând cornulețele.
  • Adăugați pe fiecare corn cu gem oul bătut.
  • Introduceți tava în cuptor și lăsați la copt pentru 25 de minute, până crusta devine maronie. Poftă mare!
cornuri cu gem

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne