Ingrediente
- 600 gr făină
- 8 gr drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 200 ml lapte
- 100 ml apă
- 1 ou și 1 albuș
- 4 linguri smântână
- 100 ml ulei plus
- 20 gr unt
- 4 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriță sare
- coajă rasă de lămâie
- 1 ou pentru finisaj
Pasi
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în 100 ml apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
- Adăugați apoi laptele, zahărul, zahărul vanilat, sarea, ouăle, coaja rasă, smântâna, uleiul și untul și apoi făina.
- Amestecați toate ingredientele până la omogenizarea completă.
- După frământare, acoperiți aluatul de cornuri cu gem cu un prosop curat și lăsați-l la dospit la loc călduros pentru 1 oră și jumătate.
- După dospire, întindem aluatul și îl tăiem în bucăți în formă de dreptunghi.
- Adăugăm gemul și rulăm cornulețul.
- Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
- Așezați foaia de copt în tavă. Așezați pe rând cornulețele.
- Adăugați pe fiecare corn cu gem oul bătut.
- Introduceți tava în cuptor și lăsați la copt pentru 25 de minute, până crusta devine maronie. Poftă mare!