Această rețetă de cornulețe dospite cu gem te va încânta cu textura lor pufoasă și aroma delicioasă. Fie că alegi să le umpli cu gem de prune sau orice altă dulceață preferată, aceste cornuri cu gem vor fi o alegere excelentă pentru micul dejun sau o gustare dulce.
Un desert care va fi pe placul familei tale!
INGREDIENTE:
- 500g făină
- 250ml lapte călduț
- 100g unt topit
- 50g zahăr
- 1 ou
- 25g drojdie Secretul Bunicii
- Coaja rasă de la o lămâie
- 1 linguriță esență de vanilie
- Gem de prune (sau orice alt gem preferat)
- Zahăr pudră pentru decor
PAȘI:
- Într-un bol mare, amestecăm drojdia de la Secretul Bunicii cu laptele călduț și lasăm să se activeze timp de 10 minute.
- Adaugăm untul topit, zahărul, oul, coaja de lămâie și esența de vanilie, amestecând bine după fiecare ingredient.
- Încorporăm treptat făina, amestecând constant, până când se formează un aluat omogen și nelipicios.
- Acoperim bolul cu un prosop curat și lasăm aluatul să crească într-un loc călduros pentru aproximativ 1 oră sau până își dublează volumul.
- După ce a crescut, împărțim aluatul în bucăți egale, îl întindem în formă de cerc și tăiem în formă de triunghiuri. Vor ieși în total 12-14 bucăți.
- Punem o linguriță de gem de prune (sau alt gem preferat) la baza fiecărui triunghi și rulăm.
- Așeazăm cornulețele pufoase cu gem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Lasăm să crească încă 30 de minute.
- Preîncălzim cuptorul la 180°C și coacem cornulețele timp de 20-25 de minute sau până devin aurii.
- Le scoatem din cuptor și le lasăm să se răcească, apoi presarăm cu zahăr pudră. Poftă bună!
Aceste cornulețe cu gem dospite si pufoase sunt delicioase si vei repeta rețeta cu siguranță.