Rețetă clătite cu drojdie uscată

 

Dacă îți plac clătitele, dar vrei să încerci ceva diferit, aceste clătite cu drojdie uscată, dospite și de post sunt o variantă delicioasă și foarte ușor de făcut. Sunt mai groase, super pufoase și perfecte pentru zilele când vrei un desert fără lactate sau ouă. Cu drojdia Secretul Bunicii, o să iasă exact cum trebuie. Iată cum se fac!

Ingrediente

  • 250 ml apă călduță
  • 2 linguri zahăr
  • 1 plic de drojdie uscată Secretul Bunicii (7 g)
  • 300 g făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță esență de vanilie (opțional)
  • Ulei pentru prăjit

 

Pași:

  1. Într-un bol cu apă călduță, dizolvă zahărul. Poți pune și esența de vanilie dacă vrei ca aluatul pentru clătite cu drojdie de uscată să fie mai aromat.
  2. Toarnă apa peste faina în care ai amestecat bine sarea, apoi plicul de drojdie de la Secretul Bunicii. Amestecă bine cu o lingură de lemn.

Aluatul trebuie să fie gros, dar ușor de amestecat.

  1. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul pentru clătite dospite să dospească aproximativ 30-40 de minute într-un loc cald. Între timp, aluatul își va dubla volumul.
  1. Încinge o tigaie antiaderentă cu puțin ulei. Cu un polonic, toarnă aluat în tigaie, fă-le cât de mari sau mici îți plac. Prăjește-le pe ambele părți, până devin aurii.
  1. Servește clătitele dospite de post calde, cu gem, sirop de arțar sau fructe proaspete. Sunt delicioase și așa simple!

 

clatite cu drojdie uscata

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne