Dacă îți plac clătitele, dar vrei să încerci ceva diferit, aceste clătite cu drojdie uscată, dospite și de post sunt o variantă delicioasă și foarte ușor de făcut. Sunt mai groase, super pufoase și perfecte pentru zilele când vrei un desert fără lactate sau ouă. Cu drojdia Secretul Bunicii, o să iasă exact cum trebuie. Iată cum se fac!
Ingrediente
- 250 ml apă călduță
- 2 linguri zahăr
- 1 plic de drojdie uscată Secretul Bunicii (7 g)
- 300 g făină
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță esență de vanilie (opțional)
- Ulei pentru prăjit
Pași:
- Într-un bol cu apă călduță, dizolvă zahărul. Poți pune și esența de vanilie dacă vrei ca aluatul pentru clătite cu drojdie de uscată să fie mai aromat.
- Toarnă apa peste faina în care ai amestecat bine sarea, apoi plicul de drojdie de la Secretul Bunicii. Amestecă bine cu o lingură de lemn.
Aluatul trebuie să fie gros, dar ușor de amestecat.
- Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul pentru clătite dospite să dospească aproximativ 30-40 de minute într-un loc cald. Între timp, aluatul își va dubla volumul.
- Încinge o tigaie antiaderentă cu puțin ulei. Cu un polonic, toarnă aluat în tigaie, fă-le cât de mari sau mici îți plac. Prăjește-le pe ambele părți, până devin aurii.
- Servește clătitele dospite de post calde, cu gem, sirop de arțar sau fructe proaspete. Sunt delicioase și așa simple!