Rețetă cinnamon rolls, cum faci cele mai bune rulouri cu scorțișoară

Cinnamon rolls, cunoscuți și ca rulouri cu scorțișoară, sunt un desert delicios și aromat, perfect pentru micul dejun sau ca gustare dulce.

Ca să faci cei mai buni cinnomon rolls, rețeta următoare conține toți pașii de care ai nevoie. Învață să prepari de la zero aluatul pentru cinnamon rolls, umplutura bogată în aromă de scorțișoară și glazura cremoasă pentru rulouri cu scorțișoară.

Ingrediente:

Pentru aluat cinnamon rolls:

  • 500 g făină albă
  • 220 ml lapte călduț
  • 70 g zahăr
  • 75 g unt topit
  • 2 ouă
  • 10 g drojdie uscată
  • Un praf de sare

Pentru umplutura de cinnamon rolls:

  • 200 g zahăr brun
  • 2-3 linguri scorțișoară măcinată
  • 50 g unt la temperatura camerei

Pentru glazura pentru rulouri cu scorțișoară:

  • 200 g zahăr pudră
  • 50 ml lapte
  • 1 linguriță extract de vanilie

Pași:

Pregătirea aluatului de cinnamon rolls:

  • Într-un bol mare, amestecă laptele călduț cu drojdia și o lingură de zahăr. Lăsă amestecul să stea pentru 5 minute sau până începe să facă bule.
  • Adăugă restul de zahăr, untul topit, ouăle și sarea. Amestecă bine.
  • Încorporează făina treptat, până când aluatul începe să se formeze și să se desprindă de pe pereții bolului.
  • Transferă aluatul pe o suprafață ușor înfăinată și frământă până devine elastic și neted, aproximativ 10 minute.
  • Pune aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperă cu un prosop curat și lăsă-l să crească într-un loc călduros pentru aproximativ 1 oră sau până își dublează volumul.

Pregătirea umpluturii și asamblarea ruloului scorțișoară:

  • Într-un bol mic, combină zahărul brun cu scorțișoara.
  • După ce aluatul și-a dublat volumul, întinde-l într-un dreptunghi pe o suprafață înfăinată.
  • Unge suprafața aluatului cu untul moale și presără uniform amestecul de zahăr și scorțișoară.
  • Rulează aluatul începând de la latura lungă, strâns, pentru a forma un cilindru lung.
  • Taie cilindrul în bucăți de aproximativ 4 cm fiecare și așeză-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Ultimul pas al rețetei de cinnamon rolls, coacerea:

  • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  • Așează tava în cuptor și coace pentru 25-30 de minute sau până când rulourile sunt aurii și bine crescute.
  • Într-un bol mic, amestecă zahărul pudră cu laptele și extractul de vanilie până când obții o glazură omogenă și lucioasă.
  • Toarnă glazura peste cinnamon rolls fierbinți imediat ce le scoateți din cuptor. Poftă bună!
reteta cinnamon rolls

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne