Rețetă chifle dulci cu seminţe

INGREDIENTE

  • 4 linguri unt topit
  • 75 mililitri lapte călduţ
  • 3 ouă bătute şi un gălbenuş
  • 150 mililitri lapte condensat îndulcit
  • 3 căni făină
  • coaja de la jumătate de lămâie
  • 2 linguri zahăr brun
  • jumătate de linguriţă sare
  • 50 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • seminţe de susan şi mac

PAȘI

Pentru această rețetă chifle dulci cu semințe, trebuie să:

  • Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, alături de zahărul brun şi se lasă la crescut pentru 10 minute.
  • Într-unbol se amestecă făina, sarea şi coaja de lămâie.
  • Într-un alt bol se amestecă untul, cele 3 ouă, laptele condensat şi maiaua de drojdie şi se adaugă în bolul cu făină amestecându-se bine, apoi frământându-se şi se lasă la crescut într-un loc cald, până îşi dublează volumul.
  • După ce a crescut, aluatul se frământă încă o dată şi se împarte în 12 părţi egale. Acum, puteţi da acestor chifle cu semințe ce formă doriţi.
  • Se aşază în tavă şi se lasă la odihnit 10 minute, apoi se ung cu gălbenuşul de ou, se presară seminţele şi se coc la 180 de grade pentru 25-30 de minute.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne