INGREDIENTE
- 4 linguri unt topit
- 75 mililitri lapte călduţ
- 3 ouă bătute şi un gălbenuş
- 150 mililitri lapte condensat îndulcit
- 3 căni făină
- coaja de la jumătate de lămâie
- 2 linguri zahăr brun
- jumătate de linguriţă sare
- 50 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- seminţe de susan şi mac
PAȘI
Pentru această rețetă chifle dulci cu semințe, trebuie să:
- Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, alături de zahărul brun şi se lasă la crescut pentru 10 minute.
- Într-unbol se amestecă făina, sarea şi coaja de lămâie.
- Într-un alt bol se amestecă untul, cele 3 ouă, laptele condensat şi maiaua de drojdie şi se adaugă în bolul cu făină amestecându-se bine, apoi frământându-se şi se lasă la crescut într-un loc cald, până îşi dublează volumul.
- După ce a crescut, aluatul se frământă încă o dată şi se împarte în 12 părţi egale. Acum, puteţi da acestor chifle cu semințe ce formă doriţi.
- Se aşază în tavă şi se lasă la odihnit 10 minute, apoi se ung cu gălbenuşul de ou, se presară seminţele şi se coc la 180 de grade pentru 25-30 de minute.