Rețetă chifle cu lapte pufoase, de casă

Dacă ți-e poftă de niște chifle cu lapte moi și aurii, care miros a copilărie și merg lângă orice fel de mâncare sau chiar unse cu unt și gem dimineața, ai găsit rețeta potrivită. Azi facem împreună un aluat pufos pentru chifle, care crește frumos, nu se lipește și se lucrează ușor. Secretul? Drojdia de încredere de la Secretul Bunicii.

 

Ingrediente (pentru 10-12 chifle)

  • 500 g făină albă
  • 250 ml lapte călduț
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii sau 7 g drojdie uscată
  • 1 ou
  • 50 g unt topit (plus puțin pentru uns)
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 1 ou + 2 linguri de lapte pentru uns deasupra (ca să facem chiflele cu lapte și ou rumene și lucioase)

 

Pași:

  1. Într-un bol mic, amestecă drojdia cu zahărul și puțin lapte călduț (nu fierbinte). Las-o 10 minute să se spumeze. Asta înseamnă că e activă și merge treaba.
  2. Într-un bol mare pune făina, sarea, oul, untul topit și restul de lapte. Adaugă și drojdia activată. Frământă bine, cam 10 minute, până ai un aluat pufos pentru chifle, neted și elastic. Dacă e prea lipicios, mai adaugă un praf de făină.
  3. Acoperă bolul și lasă-l la loc cald cam o oră, până aluatul pentru chifle cu lapte își dublează volumul. Aluatul trebuie să fie moale și aerat.
  4. Împarte aluatul în 10-12 bucăți egale și modelează-le rotund, ca niște bile. Pune-le într-o tavă cu hârtie de copt, cu spațiu între ele.
  5. Acoperă-le din nou și lasă-le 30-40 de minute să mai crească.
  6. Bate oul cu cele 2 linguri de lapte și unge chiflele pe deasupra. Așa obții chifle cu lapte și ou cu crustă rumenă și lucioasă.
  7. Coace-le la cuptor preîncălzit la 180°C timp de 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.

 

reteta chifle cu lapte

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne