Rețetă chec nemțesc cu alune de pădure

INGREDIENTE

  • Aluat: 1 ¼ ceașcă lapte călduț
  • ½ ceașcă zahăr
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1/3 ceașcă unt
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 2 ½ cești făină
  • 21 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Umplutură: 1/3 ceașcă zahăr tos
  • 1 ceașcă zahăr pudră
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 2 lingurițe unt
  • 2 lingurițe miere
  • 1 ou
  • Lapte (cât să devină compoziția tartinabilă)
  • 200 grame alune de pădure tocate mărunt

PAȘI

Pentru această rețetă chec nemțesc cu alune de pădure:

  • Drojdia se taie in bucățele mici și se dizolvă în laptele călduț, alături de puțin zahar.
  • Se mixează untul, ouăle, zahărul vanilat și uleiul, peste care se adaugă drojdia dizolvată în lapte.
  • În amestec se adaugă făina, puțin câte puțin, până când aluatul devine frământabil.
  • Se frământă, adăugând din când în când puțina făină, până când devine pufos și nu se mai lipește de mână.
  • Se lasă la dospit pentru aproximativ o oră.
  • Toate ingredientele pentru umplutură se amestecă într-un bol, până se ajunge la o compoziție omogenă.
  • Aluatul se întinde într-o foaie dreptunghiulară de cca 1 cm grosime, cu latura mică de dimensiunea tăvii de chec.
  • Umplutura se întinde uniform pe foaie, după care se rulează.
  • Ruloul obținut se taie longitudinal, iar cele două părți obținute se răsucesc între ele.
  • Opțional, ungeți aluatul din rețeta chec nemțesc de deasupra cu ou bătut.
  • Se coace la 180 de grade Celsius, pentru circa jumătate de oră.
reteta chec nemtesc cu alune de padure

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne