INGREDIENTE
- 3 ouă
- 120 grame zahăr
- 180 grame făină
- 1 lingură ulei
- 100 mililitri lapte călduț
- 1 praf sare
- 1 cană vișine din compot sau congelate, bine scurse
- 12 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
PAȘI
Pentru această rețetă chec cu vișine:
- Ouăle, zahărul și uleiul se bat foarte bine.
- Peste amestecul rezultat se presară făina și se amestecă.
- După omogenizare, se adaugă laptele călduț și se amestecă în continuare.
- Se adaugă drojdia și sarea și se omogenizează bine, bine.
- Vișinele bine scurse se tăvălesc prin puțină făină și se adaugă în aluat, amestecând ușor.
- Se așază amestecul în tava în care s-a aranjat hârtia de copt.
- Se coace 25 de minute la 180 de grade și încă 25 de minute la 130 de grade Celsius.