Rețetă chec cu gem și cremă de brânză

INGREDIENTE

  • Pentru aluat chec cu gem: 350 grame făină
  • 40 grame zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 60 grame unt
  • 1 gălbenuș
  • 75 grame lapte călduț
  • 9 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Pentru umplutură: 230 grame cremă fină de brânză
  • 30 grame unt
  • 70 grame zahăr
  • un vârf de linguriță sare
  • o linguriță vanilie
  • 20 grame făină
  • 1 ou
  • Pentru topping: 1 albuș amestecat cu o lingură de apă
  • 50 grame zahăr tos

PAȘI

Pentru această rețetă chec cu gem și cremă de brânză, trebuie să:

  • Se dizolvă drojdia în laptele călduț, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru 10 minute.
  • Făina se amestecă bine cu sarea, apoi se încorporează maiaua de la punctul anterior și restul ingredientelor pentru aluat. Se fământă și se lasă la dospit, acoperit, pentru două ore.
  • Se amestecă untul cu crema de brânză, zahărul pentru umplutură, făina, vanilia și sarea, apoi se adaugă și oul și se mixează până apar mici umflături în compoziție.
  • Aluatul se frământă din nou și se împarte în două parți egale care se întind în două foi de circa 20×45 cm.
  • Se întinde gemul pe o suprafață de circa 6 centimetri pe mijlocul fiecărei foi, lăsând la capete cam 2 centimetri fără. Peste gem, se întinde compoziția cu cremă de brânză, apoi se îndoaie peste umplutură cele două capete mici.
  • Se tăie fâșii perpendiculare pe zona acoperită de umplutură, și acestea se așază peste umplutură, una câte una, alternativ dni stânga și din dreapta – ca o împletitură.
  • Cele două checuri se lasă în tava de copt, acoperite, pentru încă o oră la crescut, apoi se ung cu albuș și se presară peste ele zahărul tos.
  • Fiecare chec cu gem se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru circa jumătate de oră.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne