Rețetă brânzoaice

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
    500 gr făină;
  • 100 gr zahăr;
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii ;
  • 3 ouă;
  • 250 ml lapte;
  • 50 ml ulei;
  • un praf sare;
  • Ingrediente pentru umplutură:
    500 gr brânză vaci;
  • 150 gr zahăr vanilat;
  • 2 ouă;
  • ½ fiolă esenţă de vanilie;
  • Ingrediente pentru uns:
    1 gălbenuş ou
  • 2-3 linguri zahăr

PAȘI

Pentru gustări pline și delicioase tip brânzoaice, rețeta de urmat implică:

  • Se amestecă zaharul, drojdia,ouale sarea, laptele,uleiul şi se adaugă peste făină. Aluatul obţinut se lasă la dospit până îşi dublează volumul.
  • Aluatul se porţioneză in bucăţi mai mici şi i se dau forme de bilă, se acoperă cu o folie sau o pânză de in şi se lasă la odihnit.
  • Pentru umplutură: Se amestecă brânza, zahărul vanilat, ouăle, esenţa de vanilie şi se obţine o pastă omogenă.
  • Fiecare bilă de aluat se întinde în câte o foaie de 5-8 mm, se pune în mijlocul ei o lingură din umplutura obţinută şi se împătureşte în brânzoaice.
  • Pe deasupra se unge cu gălbenuş de ou şi se presară zahăr. Se pun într-o tavă pe care s-a pudrat în prealabil făină și se dau la cuptor la foc mediu.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne