INGREDIENTE
- Ingrediente pentru aluat:
500 gr făină; - 100 gr zahăr;
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii ;
- 3 ouă;
- 250 ml lapte;
- 50 ml ulei;
- un praf sare;
- Ingrediente pentru umplutură:
500 gr brânză vaci; - 150 gr zahăr vanilat;
- 2 ouă;
- ½ fiolă esenţă de vanilie;
- Ingrediente pentru uns:
1 gălbenuş ou - 2-3 linguri zahăr
PAȘI
Pentru gustări pline și delicioase tip brânzoaice, rețeta de urmat implică:
- Se amestecă zaharul, drojdia,ouale sarea, laptele,uleiul şi se adaugă peste făină. Aluatul obţinut se lasă la dospit până îşi dublează volumul.
- Aluatul se porţioneză in bucăţi mai mici şi i se dau forme de bilă, se acoperă cu o folie sau o pânză de in şi se lasă la odihnit.
- Pentru umplutură: Se amestecă brânza, zahărul vanilat, ouăle, esenţa de vanilie şi se obţine o pastă omogenă.
- Fiecare bilă de aluat se întinde în câte o foaie de 5-8 mm, se pune în mijlocul ei o lingură din umplutura obţinută şi se împătureşte în brânzoaice.
- Pe deasupra se unge cu gălbenuş de ou şi se presară zahăr. Se pun într-o tavă pe care s-a pudrat în prealabil făină și se dau la cuptor la foc mediu.