Rețetă batoane musli de casă

INGREDIENTE

  • 200 grame făină albă
  • 100 grame făină neagră
  • 130 mililitri apă călduță
  • 65 grame miere
  • 50 grame prune confiate
  • 100 grame stafide
  • 100 grame alune prăjite, tocate
  • 8 grame sare
  • 30 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 200 mililitri suc portocale (opțional)

PAȘI

Pentru o porție de batoane musli, reteța de urmat implică:

  • Se amestecă făina și sarea și se adaugă apa caldă, drojdia, untul și mierea. Se continuă amestecarea până la omogenizare.
  • Prunele, stafidele și alunele se amestecă în aluat și se formează o bilă ce se lasă pentru 30 de minute la crescut într-un loc cald.
  • Aluatul se întinde într-o foaie dreptunghiulară, de 1,5 centimetri grosime. Din aceasta se taie fășii de o lățime de circa 1,5 centimetri.
  • Batoanele astfel obținute se pun în tava de copt și se mai lasă încă 30 de minute la odihnit, apoi se coc pentru 10-12 minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade.
  • După răcire, aceste batoane musli de casă se pot servi stropite cu suc de portocale.
batoane musli de casa reteta

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne