Rețetă baghetă franțuzească

Bagheta franceză, cu coaja ei crocantă și miezul aerat, este un simbol al culturii și gastronomiei franceze. Secretul unei baghete reușite stă în folosirea unor ingrediente de calitate și în respectarea timpilor de odihnă ai aluatului. Descoperă în continuare o rețetă de baghetă franțuzeasca explicată pas cu pas!

INGREDIENTE:

Pentru a pregăti două baghete, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500g de făină albă, de tip 550, pentru pâine
  • 10g de sare fină
  • 10g de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 300ml de apă călduță

PAȘI:

  • Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea. Fă o gropiță în mijloc și adaugă drojdia Secretul Bunicii sfărâmată. Adaugă treptat apa călduță și amestecă cu mâna sau cu o lingură de lemn până când aluatul începe să se formeze.
  • Transferă aluatul pe o suprafață ușor înfăinată și frământă-l timp de aproximativ 10 minute, sau până devine elastic și puțin lipicios.
  • Pune aluatul de baghetă franțuzească înapoi în bol, acoperă-l cu un prosop curat de bucătărie sau cu folie de plastic și lasă-l să se odihnească și să crească într-un loc călduros pentru aproximativ 1 oră, sau până își dublează volumul.
  • După ce aluatul și-a dublat volumul, următorul pas al rețetei de baghetă franțuzească este să îl împarți în două bucăți egale. Rulează fiecare bucată în forma de baghetă, aproximativ 30cm lungime.
  • Așază baghetele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt sau într-un coș de dospit special pentru baghete.
  • Următorul pas al rețetei de baghete franțuzești este să le acoperi cu un prosop curat și le lași să se odihnească din nou pentru aproximativ 30 de minute.
  • În acest timp, preîncălzește cuptorul la 220°C.
  • Înainte de a băga baghetele în cuptor, fă câteva tăieturi diagonale pe suprafața fiecăreia cu un cuțit bine ascuțit. Vaporizează puțină apă în cuptor pentru a crea abur, acest pas este necesar dacă vrei ca baghetele să aibă coaja crocantă.
  • Coace baghetele pentru aproximativ 25 de minute sau până când sunt aurii și crocante.
  • Odată coapte, lasă baghetele să se răcească pe un grătar pentru cel puțin 20 de minute înainte de a le tăia. Acest timp ii permite miezului să se așeze și să devină pufos. Poftă bună!
reteta bagheta frantuzeasca

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne