Relaxarea – pastila psihologului

Pentru că „pastila” psihologului este cuvântul, sugestia, organizarea informației astfel încât energiile ființei să dinamizeze armonios întregul corp, mi-am spus ca ar prinde bine să prezint un exercițiu simplu de relaxare care aduce beneficii multiple practicantului, fără contraindicații sau efecte adverse. Este vorba despre o structură simplă care poate fi adaptată și folosită oricând considerăm că este cazul.

Primul pas? Alege să-ți dedici puțină atenție. Te așezi comod pe un scaun, asigurându-te că ai închis telefonul și alte surse de bruiaj.

Închide ochii și observă-ți respiraţia, renunțând la cât mai multe preocupări raționale. Sesizează ușoarele tensiuni din zona pieptului. Inspiră ușor și atent, relaxându-te și permițând aerului să-ți inunde plămânii, odata cu acesta lasă-te inundat(ă) de o stare de bine, de confort.

Permite ființei tale să rezoneze cât mai mult cu sentimentul iubirii necondiționate, fără obiect, care îți radiază din piept învăluindu-ți întreg corpul, cu o stare de siguranța și confort, de acceptare și împăcare, o stare de bine, de sănătate, pe care o simți și o lași să se instaleze odată cu fiecare inspirație.

Inspiri și observi corpul interior, de la tălpile picioarelor și până în creștetul capului. Cu privirea interioara, parcurgi ușor fiecare zonă a corpului , staționând asupra zonelor mai tensionate, încordate. Te lași astfel învăluit(ă) în întregime de această stare de bine, de sănătate, de voie bună. Rezonezi cu o stare de vitalitate și mulțumire, pe care îți propui să o păstrezi pe durata întregii zile.

După ce te simți complet relaxat(ă) și detensionat(ă), cu fiecare expirație lăsând să se elimine orice tensiune sau angoasă din ființa ta, când te simți din nou stăpân(ă) pe propiile-ți stări de spirit, deschizi ușor ochii. Îti propui să păstrezi radiația zâmbetului interior în toate activitățile următoare, scăderea în intensitate a acestuia fiind indicatorul următorului moment de relaxare pe care ți-l vei oferi.

Îți oferi astfel o stare de spirit pozitivă, optimă pentru sănătate, creativitate și rezistență la stres. Practicând frecvent relaxarea, vom zâmbi mai mult și vom trece mai ușor prin momentele dificile.

Mădălin Bratu (terapeut)

Relaxarea-300x251

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne