Rasturnata cu dovleac!

INGREDIENTE

 

  • Ingrediente pentru prajitura:
  • -8 oua,
  • -8 linguri faina de grau,
  • -13 linguri de zahar,
  • -500 gr.gem de dovleac,
  • -300 gr.felii de dovleac,
  • -1 lingura turmeric,
  • -3 plicuri zahar vanilat,
  • -2 plicuri praf de copt,
  • -200 ml.ulei,
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru gemul de dovleac:
  • -1 dovleac asa cam de 2 kg.
  • -1 kg.zahar,
  • -1 lingura scortisoara macinata.

PAȘI

  • -Se curata dovleacul,se da prin razatoarea mare si se pune pe foc cu zahar si scortisoara macinata,se fierbe pana scade lichidul si devine un gem consistent. Mod de preparare pentru prajitura: -Se separa albusurile de galbenusuri,peste albusuri se pun sare si se mixeaza la viteza mare,pana se fac spuma. -Peste galbenusuri se adauga 8 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o pasta densa,peste ea se adauga uleiul,gemul de dovleac si se omogenizeaza bine compozitia. -Intr-un vas se pune faina de grau,praful de copt,turmericul,se omogenizeaza si se adauga putin cate putin peste compozita de galbenusuri,continuand mixarea pana la incorporarea fainii. -Se adauga albusurile spuma si cu o paleta se omogenizeaza compozitia,se amesteca usor de sus in jos sa nu iasa aerul din compozitie. -Intr-o tava patrata se pune hartie de copt unsa cu putin ulei,se aseaza felii de dovleac si se presoara zahar vanilat. -Intr-un tuci se pun 5 linguri de zahar si se lasa sa se caramelizeze,dupa care se toarna peste feliile de dovleac din tava. -Se toarna compozitia peste feliile de dovleac si se da tava la cuptorul gata inclazit la foc potrivit pentru circa o ora,dupa care se scoate tava,se pune peste ea o tava si se rastoarna prajitura,se poate servi cu peltea de gutui.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
DSC0031

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne