,, Pubi ” , Prajitura de toamna cu prune

INGREDIENTE

 

  • Aluat fraged :
  • 125 g unt
  • 125 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt , sare
  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 10 linguri de unt topit
  • 10 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 kg prune
  • scortisoara
  • Mousse de ciocolata alba
  • 250 g ciocolata alba
  • 125 ml smintina pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • 275 ml frisca
  • Pentru decor
  • 250 g frisca
  • scortisoara

PAȘI

  • Amestecam toate ingredientele pentru aluatul fraged , se intinde intr-o tava de 30/40 tapetata cu hirtie de copt si se inteapa cu furculita din loc in loc .
  • Desfacem prunele si le asezam cu miezul in sus peste aluatul fraged . Peste care se presara scortisoara .
  • Pentru blat : separam ouale , albusele le mixam cu sare si zahar . Galbenusurile se freaca cu untul topit , faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie . Incorporam incet albusele amestecind cu o paleta si turnam totul deasupra prunelor in tava .
  • Se da la cuptor 35 – 40 de minute la 180 de grade . Hidratam gelatina in apa si o lasam deoparte .
  • Pentru mousse : Incalzim smintina pentru frisca , adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pina se topeste . Adaugam gelatina incalzita putin .
  • Mixam frisca si incorporam treptat in ciocolata . Moussul se intinde peste prajitura racita si se da la frigider timp de 1 ora .
  • Se orneaza cu frisca si se presara scortisoara . Se savureaza cu placere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne