Prajituri cu branza si zmeura

INGREDIENTE

 

  • 125 g unt;
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 150 g zahar;
  • un plic de praf de budinca de vanilie (40 g);
  • jumatate de plic de praf de copt (5 g);
  • un plic zahar vanilat;
  • 4 linguri gris;
  • 750 g branza proaspata de vaca;
  • 270 g zmeura din compot;
  • 10 forme mari din silicon pentru briose.

PAȘI

  • Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
  • Intr-un ibric se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.
  • Se separa albusurile de galbenusuri.
  • Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun la rece.
  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa si de culoare galben deschis. Se adauga untul lichid si se incorporeaza. Se pun praful de budinca, praful de copt, zaharul vanilat si grisul si se amesteca. Se incorporeaza branza, apoi albusurile, amestecand cu o spatula de silicon.
  • Formele de briose se ung cu unt si se aseaza pe o tava. Se pune aluat cu branza, zmeura, apoi iar aluat si se introduce tava la cuptor pana cand prajiturelele se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca, apoi se pot servi.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne