Prajitura Valurile Dunarii

INGREDIENTE

 

  • Ingrediente:
  • Pentru blat:500 gr visine fara samburi( din borcan sau congelator),400 gr faina,200 gr unt moale, 5 oua,180 gr zahar fin,6 linguri lapte, 1 praf de copt,un praf de sare,3 plicuri zahar vanilat, 2 linguri cacao.
  • Pentru crema:150 gr unt moale,1/2 l lapte, 100 gr zahar,2 galbenusuri,5 linguri rase faina,vanilie o pastaie.
  • Pentru glazura: 300 gr ciocolata amaruie, 50 gr unt.
  • Decor: 50 ml frisca,500 gr ciocolata menaj,bombonele decorative.

PAȘI

  • Pentru blat mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam sarea si cate un ou intreg pe rand(nu toate deodata ci pe rand cate unul) pana devine o pasta.Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga cate o lingura in compozitia de mai sus si se mixeaza bine cu 4 linguri de lapte.
  • Compozitia obtinuta se imparte in doua una ramane galbena si in cealalta punem cacaua si cele 2 linguri de lapte ramase
  • .Intr-o tava dreptunghiulara(ar fi bine daca avem o tava cu pereti detasabili) punem hartie de copt asezam compozitia galbena o intindem bine cu o spatula apoi punem si cealata compozitie cu cacaua si o intindem peste cealata galbena.Din loc in loc punem visinele fara samburi si apoi o coacem la 170 grade cam 30-35 minute.
  • Pentru crema punem intr-o craticioara galbenusurile, zaharul,laptele,faina si pastaia de vanilie si la urma faina se amesteca bine la foc mic pana se ingroasa, se raceste si se amesteca cu untul moale.Crema se intinde peste blatul cu visine racit apoi deasupra punem glazura.
  • Pentru glazura topim pe bain marie ciocolata cu untul si o intindem aproape rece peste crema. Se da la rece apoi se taie cubulete,patratele cum dorim.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne