INGREDIENTE
- 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 200 grame făină
- 5 ouă
- 200 grame zahăr
- 100 grame unt
- Esență rom
- 250 grame cocos
- Pentru glazură 100 grame unt
- 50 grame cacao
- 250 mililitri lapte
- 300 grame zahăr
- 1 esență rom
PAȘI
- Pentru a face prajitura tavălită dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Se bat mai întâi ouăle cu un mixer. Se adaugă esența de rom și zahărul, puțin câte puțin, până se topește. Se adaugă drojdia.
- Peste compoziție, se adaugă făina treptat, pentru a nu se forma cocoloașe.
- Se adaugă untul topit ușor până se omogenizează compoziția.
- Se tapițează o tavă cu unt și făină. Se adaugă compoziția în tavă și se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C. Se coace pentru 25 de minute.
- Pentru glazură, se topește untul, peste care se adaugă laptele și se amestecă.
- Se adaugă zahărul până se omogenizează, apoi cacaoa. Se adaugă și esența de rom. Totul trebuie să fie îngroșat.
- Când pandișpanul este gata, se taie în cubulețe și se toarnă glazura până intră în pandișpan.
- Se ia fiecare cub și se tăvălește prin cocos.
- Poftă bună!