Rețetă prăjitură rusească cu lămâie

INGREDIENTE:

  • 200 ml lapte cald
  • 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 ouă
  • 400 g făină
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 2 lămâi
  • 300 g zahăr

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în laptele călduț și așteptăm 5 minute să se activeze. Tăiem untul cu un cuțit și îl uniformizăm.
  • Adăugăm oul, zahărul, zahărul vanilat și făina în lapte, cu tot cu untul. Amestecăm până se omogenizează.
  • Turnăm apa foarte rece într-o cratiță spațioasă și punem în mijloc aluatul în formă sferică. Îl lăsăm acolo 30-40 de minute până începe să plutească la suprafață.
  • Luăm aluatul de prăjitură rusească și începem să-l frământăm bine, până ajunge elastic. Îl întindem cu ajutorul unui făcăleț într-un cerc, având aproximativ 0,5 cm grosime. Îl împărțim în două. Luăm o bucată și o punem într-o formă rotundă cu diametrul de 25 cm, fără să tăiem marginile.
  • Pentru umplutură, preîncălzim cuptorul la 180° C. Tăiem lămâile în patru bucăți și le trecem prin mașina de tocat carne (nu folosim blender, pentru că va fi o compoziție prea lichidă). Adăugăm zahărul și amestecăm.
  • Adăugăm compoziția în partea de jos a aluatului. Tăiem marginile, astfel încât să fie cu 1-2 cm deasupra umpluturii.
  • Scoatem a doua parte a aluatului, îl tăiem într-un cerc cu diametrul mai mare decât cel al formei. Marginile aluatului de prăjitură rusească tăiat se ung ușor cu ou bătut și se pun peste umplutura care închide prăjitura. Îl modelăm după cum dorim, să ajungem la un aspect frumos.
  • Facem o gaură în mijlocul aluatului, apoi ungem cu ou bătut întreaga suprafață. Punem la cuptor pentru 30 de minute, până când devine de nuanță aurie. Putem să ornăm pe deasupra cu frișcă sau sos de vanilie. Poftă bună!
prajitura ruseasca

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne