Rețetp prăjitură Rumba

INGREDIENTE

  • ingrediente blat prăjitură Rumba :10 albusuri, 10 linguri zahar, 1 cana rahat, 1 cana nuca taiata si prajita putin, 1 cana stafide, 3-4 sticlute esenta rom sau rom, 6 linguri faina, 1/2 plic praf de copt ( folosim o cana de 250 ml la toate ingredientele )
  • ingrediente crema : 10 galbenusuri, 1 cana zahar, 250 gr margarina Rama la pachet sau unt , 1 fiola esenta migdale, eu am folosit de vanilie 😉
  • 2 foi napolitana
  • o lingura zahar pudra la crema, se freaca cu margarina

PAȘI

Pentru această rețetă prăjitură Rumba, se iau în calcul următoarele:

  • preparare blat prăjitură Rumba : stafidele le tinem o ora in esenta rom sau rom bautura albusurile se bat spuma cu zaharul apoi se pun nucile , rahatul, satfidele si faina cu praful de copt , se amesteca foarte usor de sus in jos si prin rasucire , cand sunt toate incorporate aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor care trebuie sa fie incins, se coace pana ce trece testul cu scobitoarea 😉 cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca preparare crema : galbenusurile se spumeaza cu zaharul si fiola de migdale sau ce esenta va place, apoi se pune pe baie de abur si se fierbe pana ce devine ca o crema groasa, ca o smantana vartoasa , cand este gata se lasa sa se raceasca intre timp se freaca margarina/untul cu o lingura zahar pudra cand crema fiarta este rece se adauga treptat peste margarina spumata si amestecam pana la omogenizare asamblarea prajiturii: in tava in care am copt blatul asezam o foaie de napolitana peste care punem o parte din crema, peste crema punem blatul care trebuie sa fie rece, peste blat punem restul de crema apoi a doua foaie de napolitana, se lasa la rece cateva ore optional se pune ciocolata peste foaia de napolitana sau se lasa asa cum este eu am pus o glazura de ciocolata pe care o fac astfel: la 100 gr ciocolata menaj sau ciocolata faracrema pun 100ml frisca lichida si le topesc la baie de abur , ametecam pana ce se topeste ciocolata si sa fie cat de cat groasa sa putem sa o intindem pe prajtura, sa nu fie prea calda pt ca este subtire si curge de pe prajitura , sa curga cat de cat din lingura , prajitura Rumba fiind rece o sa se intareasca rapid SPOR LA PRAJITURIT SI SA AVETI POFTA !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne