Rețetă prajitură cu piersici rasturnată

INGREDIENTE

  • 500 g piersici
  • 100 g afine
  • 20 g unt
  • 5 linguri zahar

Blat :

  • 5 oua
  • 150 g iaurt
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 150 g unt

PAȘI

  • Pentru prajitura cu piersici rasturnata, luam o tava rotunda cu pereti detasabili , o tapetam cu hartie de copt , topim untul si il turnam in forma . Presarm zaharul , apoi asezam feliile de piersici in forma de floare si la mijloc asezam afinele . Dam forma la cuptor 15 minute .
  • Pentru blat , mixam untul cu zaharul si vanilia , amdaugam ouale pe rand amestecind , apoi iaurtul . La final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Scoatem tava din cuptor si turnam peste fructe .
  • Coacem prajitura 15 minute la 200 grade si 45 de minute la 180 grade . Cand e gata o scoatem din cuptor , desfacem forma si o rasturnam pe o tava .
  • Dezlipim usor hartia de copt si o lasam sa se raceasca. Apoi o savuram cu placere. Reteta de prajitura cu piersici rasturnata este foarte simpla. Pofta buna!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne