Prajitura rasturnata cu piersici si afine

INGREDIENTE

 

  • 500 g piersici
  • 100 g afine
  • 20 g unt
  • 5 linguri zahar
  • Blat :
  • 5 oua
  • 150 g iaurt
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 150 g unt

PAȘI

  • Luam o tava rotunda cu pereti detasabili , o tapetam cu hirtie de copt , topim untul si il turnam in forma . Presarm zaharul , apoi asezam feliile de piersici in forma de floare si la mijloc asezam afinele . Dam forma la cuptor 15 minute .
  • Pentru blat , mixam untul cu zaharul si vanilia , amdaugam ouale pe rind amestecind , apoi iaurtul . La final adaugam faina amestecata cu praful de copt . Scoatem tava din cuptor si turnam peste fructe .
  • Coacem prajitura 15 minute la 200 grade si 45 de minute la 180 grade . Cind e gata o scoatem din cuptor , desfacem forma si o rasturnam pe o tava .
  • Dezlipim usor hirtia de copt si o lasam sa se raceasca . Apoi o savuram cu placere .

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne