INGREDIENTE
- 500 g piersici
- 100 g afine
- 20 g unt
- 5 linguri zahar
Blat :
- 5 oua
- 150 g iaurt
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- 300 g zahar
- 1 lingurita esenta vanilie
- 150 g unt
PAȘI
- Pentru prajitura cu piersici rasturnata, luam o tava rotunda cu pereti detasabili , o tapetam cu hartie de copt , topim untul si il turnam in forma . Presarm zaharul , apoi asezam feliile de piersici in forma de floare si la mijloc asezam afinele . Dam forma la cuptor 15 minute .
- Pentru blat , mixam untul cu zaharul si vanilia , amdaugam ouale pe rand amestecind , apoi iaurtul . La final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Scoatem tava din cuptor si turnam peste fructe .
- Coacem prajitura 15 minute la 200 grade si 45 de minute la 180 grade . Cand e gata o scoatem din cuptor , desfacem forma si o rasturnam pe o tava .
- Dezlipim usor hartia de copt si o lasam sa se raceasca. Apoi o savuram cu placere. Reteta de prajitura cu piersici rasturnata este foarte simpla. Pofta buna!