Rețetă prăjitură răsturnată cu mere

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 9 linguri de zahăr
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 12 linguri de făină
  • 1 plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • Umplutura :
  • 1 kg mere
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 3 linguri de ulei

PAȘI

  • Umplutura – Curățăm merele și se dau pe răzătoare . Le punem într-o cratiță cu uleiul și zahărul și le călim la foc încet până scade zeama . Aromatizăm cu scorțișoară și le lăsăm să se răcească .
  • Blatul . Mixăm ouăle cu zahărul până își dublează volumul . Adăugăm esența de vanilie , uleiul și laptele apoi făina amestecată cu praful de copt . Obținem o compoziție ca o smântână groasă .
  • Se toarnă jumătate din compoziție în tavă 20/30 cm tapetată cu hârtie de copt și coacem 10 minute la 170 de grade . Scoatem tava după acest timp și așezăm merele călite și se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat .
  • Se dă din nou la cuptor prajitura rasturnata cu mere pentru 30 de minute . Se taie după ce se răcește .
  • Se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne