INGREDIENTE
- 2 ouă
- 9 linguri de zahăr
- 9 linguri de ulei
- 9 linguri de lapte
- 12 linguri de făină
- 1 plic praf de copt
- esență de vanilie
- Umplutura :
- 1 kg mere
- 100 g zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 3 linguri de ulei
PAȘI
- Umplutura – Curățăm merele și se dau pe răzătoare . Le punem într-o cratiță cu uleiul și zahărul și le călim la foc încet până scade zeama . Aromatizăm cu scorțișoară și le lăsăm să se răcească .
- Blatul . Mixăm ouăle cu zahărul până își dublează volumul . Adăugăm esența de vanilie , uleiul și laptele apoi făina amestecată cu praful de copt . Obținem o compoziție ca o smântână groasă .
- Se toarnă jumătate din compoziție în tavă 20/30 cm tapetată cu hârtie de copt și coacem 10 minute la 170 de grade . Scoatem tava după acest timp și așezăm merele călite și se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat .
- Se dă din nou la cuptor prajitura rasturnata cu mere pentru 30 de minute . Se taie după ce se răcește .
- Se savurează cu plăcere !