Prăjitura porumbel

INGREDIENTE

 

  • Biga italiană
  • 120 grame făină
  • 113 grame apă
  • 1.05 de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Aluat
  • 268 grame de făină
  • 7 grame sare de masă
  • 11.34 de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 67 grame de zahăr
  • 57 grame de unt la temperatura camerei
  • 2 ouă mari + 1 galbenus ( albușul se păstrează pentru topping )
  • 2 lingurițe de esență de vanilie
  • 1/2 linguriță de esență de portocală
  • coaja rasă de la o portocală mare
  • 170 grame fructe confiate la alegere
  • Glazură
  • 1 ou mare
  • 27.19 grame făină de migdale
  • 25 grame zahăr
  • 14 grame de migdale tăiate
  • 28 grame de zahăr tos

PAȘI

  • Pentru a face Biga italiană amestecați ingredientele într-un bol, acoperiți și lăsați la fermentat timp de 15 la temperatura camerei.
  • După ce Biga a fermentat, adăugați în compoziție restul ingredientelor pentru aluatu, cu excepția fructelor confiate și a cojii rase de portocale. Mixați aluatul timp de 12 minute, la viteză medie. La fiecare 3 minute opriți mixerul pentru a curăța marginile bolului. Pe la sfârșitul timpului de amestecare aluatul ar trebui să devină moale și fin, deși încă nu o sa formeze o bilă.
  • Cu mâna, bateți aluatul pentru a încorpora coaja de portocală și fructele confiate. Acoperiți și lăsați 3 ore la dospit.
  • Desfaceți aluatul în 2 bucăți inegale, una ușor mai mare ca cealaltă. Întindeți cele două jumătăți, apoi formați două tuburi, unul de 17 cm și unul de 24 cm.
  • Pe o foaie de copt unsă așezați cilindrul de 24 de cm, crestați ușor pe mijloc. Al doilea cilindru îl așezați pe diagonală, peste crestătură, formând astfel o formă asemănătoare cu o cruce. Modelați aluatul scurt în formă de semilună pentru a forma aripilie. Acoperiți cu o folie de plastic unsă și lăsați la crescut pentru încă două ore. Spre finalul timpului de dospire, preîncălziți aluatul la 190 de grade C.
  • Pentru glazură amestecați oul, făina de migdale și ungeți prăjitura. Presărați migdalele tăiate peste și zahărul tos.
  • Dați la cuptor pentru 15 minute apoi scădeți temperatura la 150 de grade C și lăsați la copt încă 20 de minute. La final, prăjitura ar trebui să fie brun-aurie. Lăsați la răcit înainte de a servi.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne