INGREDIENTE
- Pentru blat prăjitură Patty:
- 6 oua;
- 200 g zahar;
- 3 linguri de ulei;
- 1 lingura esenta de vanilie;
- 200 g faiana;
- colorant Wilton rosu;
- Pentru crema:
- 500 g lapte;
- 100 g zahar;
- 50 g amidon Gustin;
- 5 galbenusuri;
- esenta de lamaie;
- Pentru decor:
- jeleuri;
- visine;
- ciocolata;
PAȘI
- 1.Pentru a prepara blatul de prăjitură Patty vom mixa bine ouale cu un praf de sare si vom adauga treptat zaharul.Cand compozitia si-a triplat volumul,vom adauga uleiul,esenta de vanilie si colorantul.La final adaugam faina cernuta si amestecam usor cu o spatula de silicon.
2. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit timp de 30-35 minute la foc potrivit.
3.Pentru asamblarea prajiturii,vom taia blatul bine racit cu un inel decupator,apoi folosindu-ne de pos vom decora cu crema(galbenusurile,amidonul,zaharul si esenta se amesteca si apoi se toarna peste lapte si se fierbe pana devine ca o crema).
4.La final,vom orna cu jeleuri maruntite si visine trase in ciocolata.