Rețetă prăjitura mea cu caise

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 4 oua
  • 160 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 120 g iaurt natural/caise/piersici
  • 3/4 plic praf de copt
  • 6 caise mici
  • 1 piersica mare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare

PAȘI

Pașii de urmat pentru această rețetă prăjitură cu caise sunt:

  • Punem ouale intregi intr-un vas, adaugam sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana cand ouale se deschid la culoare si isi tripleaza volumul.
    Adaugam treptat uleiul, fara sa ne oprim din mixat si, cand acesta este inglobat perfect in aluat, adaugam iaurtul treptat si mixam pana la completa omogenizare.
    Amestecam faina cu praful de copt si o cernem.
    Adaugam treptat faina si amestecam cu grija, de jos in sus.
    Tapetam forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si ulterior stoarsa foarte bine si adaugam aluatul in tava.
    Punem pe deasupra fructele taiate in cubulete potrivite (am curatat doar coaja piersicilor) si le presam putin astfel incat sa intre pe jumatate in aluat.
    Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea inainte de-a scoate prăjitura cu caise din cuptor. Daca aceasta iese curata, prajitura este coapta.
    O pudram cu zahar si dupa ce s-a racit, o putem servi. Pofta buna!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne