Prajitura galbena cu nuca

INGREDIENTE

 

  • INGREDIENTE:
  • Foile – 150 g untură, 100 g zahăr, 400 g făină, 3 linguri de lapte sau smântână, 1
  • ou întreg, 1 praf de copt, facultativ 2 linguri de cacao.
  • Umplutura: 25 gr nuca macinata,250 gr zahar,1 plic de vanilie,4 albusuri.
  • Glazura: 4 galbenusuri,200 gr zahar pudra,putina ciocolata razuita.

PAȘI

  • Se face o cocă, după care se împarte în două. Se întinde prima foaie în tavă, peste ea punem un strat de gem de caise, peste care se pune umplutura făcută din
    nucă măcinată, zahăr, 1 plic de vanilie şi spuma de la 4 albuşuri. Se pune a
    doua foaie şi se dă la copt.
  • Când este coaptă, peste prăjitura fierbinte se pune o
    glazură făcută din 4 gălbenuşuri frecate cu 200 g zahăr pudră, peste care radem
    ciocolată.
  • Prăjitura fiind fierbinte, se usucă glazura. În loc de nucă putem pune cocos,
    dar neapărat în aluat trebuie pusă cacao pentru ca prăjitura să aibă un aspect foarte
    placut.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne