Prăjitura Ecler la tavă cu ciocolată

INGREDIENTE

 

  • Ingrediente :
  • Aluat -150 g făină
  • 150 ml apă
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt
  • 5 ouă
  • un praf de sare
  • Mousse de ciocolată :
  • 400 g ciocolată
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 10 g gelatină
  • 2 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 100 g lapte
  • Ornare :
  • 100 g ciocolată
  • 100 ml frișcă lichidă

PAȘI

  • Preparare : Apa , laptele , sarea și untul se pun pe foc într-o cratiță . Cînd începe să fiarbă se adaugă toată făina odată . Se amestecă și se mai fierbe 3 – 4 minute . Se lasă să se răcească .
  • Se adaugă ouăle pe rînd mixînd după fiecare ou . Se pregătește o tavă cu hîrtie de copt de dimensiunea 26 x38 și se răstoarnă aluatul cu o paletă și se întinde . Se dă la cuptor 30 – 35 de minute la 180 de grade .
  • Mousse de ciocolată : Ciocolata ruptă bucăți și 100 g frișcă se pun la bain marie și se amestecă pînă se topește ciocolata . Gelatina se hidratează în apă rece .
  • Gălbenușele se mixează cu zahăr apoi se pun într-o cratiță , se adaugă laptele și se amestecă pe foc pînă se îngroașe puțin . Adăugăm gelatina topită un minut la microunde . Amestecăm apoi cu ciocolata topită și se lasă să se răcească .
  • Mixăm cele 300 g de frișcă și le încorporăm în crema de ciocolată .
  • Se așează blatul de ecler răcit în tava care s-a copt și se toarnă crema deasupra . Se dă la frigider o oră s-au 20 de minute la congelator .
  • Pentru decor se mixează frișca și se toarnă deasupra cremei . Cu o pungă s-au poș se ornează . Apoi se stropește cu ciocolata topită .
  • Se dă la frigider 3 – 4 ore . Se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne