Prajitura de toamna

INGREDIENTE

 

  • 600 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 750 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 3 oua
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg de prune

PAȘI

  • Punem faina intr-un bol mai mare.Adaugam zaharul si amestecam bine.
  • Topim untul si il turnam peste faiana.Cu degetele amestecam bine pana vom obtine un aluat sfaramicios, din care vom pastra o cescuta.
  • Peste aluatul ramas adaugam praful de copt,esenta, ouale,laptele si omogenizam bine.
  • Spalam prunele si le desfacem in doua,apoi le punem la scurs.Tapetam o tava cu unt sau ulei si cu faina si turnam aluatul.Asezam prunele si presaram deasupra restul de aluat sfaramicios pe care l-am oprit.
  • Introducem tava la cuptor la foc potrivit.Scoatem prajitura cand s-a rumenit frumos deasupra.Se taie dupa ce s-a racit complet.Pudram cu zahar pudra.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne