INGREDIENTE
- 600 gr faina
- 300 gr zahar
- 750 ml lapte
- 150 gr unt
- 3 oua
- 1 esenta de lamaie
- 1 plic praf de copt
- 1 kg de prune
PAȘI
- Punem faina intr-un bol mai mare.Adaugam zaharul si amestecam bine.
- Topim untul si il turnam peste faiana.Cu degetele amestecam bine pana vom obtine un aluat sfaramicios, din care vom pastra o cescuta.
- Peste aluatul ramas adaugam praful de copt,esenta, ouale,laptele si omogenizam bine.
- Spalam prunele si le desfacem in doua,apoi le punem la scurs.Tapetam o tava cu unt sau ulei si cu faina si turnam aluatul.Asezam prunele si presaram deasupra restul de aluat sfaramicios pe care l-am oprit.
- Introducem tava la cuptor la foc potrivit. Scoatem prajitura de toamna cand s-a rumenit frumos deasupra. Se taie dupa ce s-a racit complet. Pudram cu zahar pudra.