Rețetă prăjitură de post cu mere

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi
    600 grame făină
  • Sare
  • 250 ml apă minerală
  • 150 ml ulei
  • 150 grame zahăr
  • 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Ingrediente umplutură
    1 kg mere rase
  • 150 grame zahăr
  • Esență rom
  • Scorțișoară

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduța, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Adăugați peste apa minerală, zeama de lămâie, zahărul și uleiul. Amestecați bine.
  • Adăugați făina, puțin câte puțin, până totul se transformă într-o cocă, apoi încercați să frământați, adugând făină.
  • După ce a devenit elastic, introduceți-l în frigider, acoperit într-o folie de plastic.
  • Merele rase se scurg de zeamă, apoi se amestecă cu zeama de lămâie, zahărul și esența de rom.
  • Aluatul pentru prajitura de post se scoate de la rece și se împarte în două. Se mai frământă puțin, după care se întinde în straturi subțiri.
  • Se tapițează o tavă cu ulei și șăină și se întinde prima foaie. Se adaugă umplutura de mere, apoi a doua foaie se așează deasupra.
  • Cu un cuțit împărțiți în rânduri prăjitura, pentru a se forma felii. Introduceți furculița în fiecare.
  • Cuptorul se încălzește la 180 de grade C și se lasă la cuptor până se rumenește.
  • După coacere, se scoate prajitura de post din cuptor și se presară zahăr pudră.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne